De laatste reviews:

Bumblebeez speelt… De Betoverde Torens

Speluitleg
Review
Speluitleg

“Elk jaar strijden de eindexamenklassen van de Hogeschool voor Toverkunsten om de verovering van de Toren van het Graafschap der Raven. Elke klas probeert met behulp van toverspreuken als eerste de legendarische Raventoren te berieken, maar de weg naar de Raventoren zit vol valkuilen en uitdagingen. Alleen leerlingen uit de klas die de magische vaardigheden op de juiste manier gebruiken en de kunst beheersten om de torens te laten vliegen, zullen afstuderen als Meestertovenaar.”

De Betoverde Torens is een spel voor 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar. Je bent er ongeveer een half uur zoet mee. De Betoverde Torens is uitgegeven door Hot Games.

Het doel van De Betoverde Torens is om als eerste jouw tovenaars in de Raventoren te krijgen. Onderweg vul je je toverdrankflessen om extra acties uit te kunnen voeren.

Voor je begint, leg je de 4 landschapstegels aan elkaar in het midden van de tafel. De Raventoren zet je op het startveld. De 9 betoverde torens zet je op de velden voor de Raventoren. Leg de toverspreuken “verplaats een tovenaar” en “verplaats een toren” op tafel. Schud de verplaatsingskaarten en geef iedere speler 3 kaarten. Leg de rest als trekstapel op tafel. Iedere speler kiest een kleur en krijgt de tovenaars en toverdrankflessen in die kleur. Het aantal hangt af van het aantal spelers. Startend met de startspeler, gaat iedereen nu zijn/haar tovenaars op de torens plaatsen. In de spelregels vind je een overzichtje van hoeveel tovenaars er op bepaalde torens mogen staan. Nu kan het spel beginnen.

In je beurt voer je 2 acties uit. Je speelt 2 x een verplaatsingskaart. Er zijn 3 soorten verplaatsingskaarten: Kaarten voor tovenaars, voor betoverde torens en voor beide. Leg de kaart op de aflegstapel en verplaats één van je zichtbare tovenaars, of één van de torens het aantal stappen dat op de kaart staat aangegeven. Op sommige kaarten staat een dobbelsteen. Als je deze kaart speelt, dobbel je voor het aantal stappen dat je moet zetten. Als je tovenaar precies in de Raventoren terecht komt, blijft hij daar tot het einde van het spel. Lukt het je één van je tovenaars in de Raventoren te krijgen, dan verplaats je de Raventoren naar het eerstvolgende vrije veld met een Ravenschild.

Kies je voor het verplaatsen van een toren, dan mag je elke toren kiezen, behalve de Raventoren. Als je toren eindigt op een veld waarop al een toren staat, dan plaats je de toren er bovenop. Staan er meerdere torens op elkaar, dan mag je kiezen of je een deel van de toren verplaatst, of de hele toren samen. De tovenaars in de toren gaan mee. Plaats je een toren bovenop een andere en sluit je daarmee 1 of meerdere tovenaars op, dan mag je een leeg toverdrankje vullen door het om te draaien. Hiermee kun je toverspreuken gebruiken. Op de toverspreuken die op tafel liggen, staan de kosten aangegeven in een aantal toverdrankflesjes. Lever de gevraagde flesjes in en gebruik de toverspreuk om bijvoorbeeld een tovenaar of toren extra stappen te laten nemen. Heb je het spel een paar keer gespeeld, dan kun je andere toverspreuken gebruiken.

Het spel is afgelopen als een speler al zijn/haar toverdrankflessen heeft gevuld en al zijn/haar tovenaars in de Raventoren heeft gekregen. De ronde wordt nu uitgespeeld. Het kan voorkomen dat in de laatste ronde meerdere spelers al hun tovenaars in de Raventoren krijgen. De speler met de meeste gevulde flesjes wint De Betoverde Torens.

Review

De Betoverde Torens is een geweldig leuk spel. Niet alleen mijn mening, maar ook van al mijn collega’s. Het komt uiteraard niet vaak voor dat we allemaal fan zijn van hetzelfde spel.

De kwaliteit van het spelmateriaal is heel goed. In de doos vind je een insert waar alle torens netjes inpassen. Je hoeft ze dus niet steeds uit elkaar te halen.

Het spel is niet moeilijk te leren. Het aantal regels is niet groot. Maar het blijft iedere keer weer een uitdaging om al je tovenaars in de Raventoren te krijgen. Vooral als je tegenstanders jouw tovenaars gevangen zetten door torens op elkaar te plaatsen. Je kunt elkaar heerlijk dwars zitten in dit spel. Met de extra toverspreuken kun je het spel nog wat uitdagender maken.

Alles bij elkaar een heerlijk spel voor alle leeftijden.

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs.

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

Gerelateerde berichten

× Hoe kan ik je helpen?