Reviews

Bumblebeez speelt… Menhirs in de mist

Menhirs in de mist een leuk, snel spel voor twee personen om tussendoor te spelen of om een competitie mee te doen. Spreek bijvoorbeeld af dat de eerste persoon die 50 punten haalt de winnaar is. Het spel is makkelijk uit te leggen aan nieuwe spelers, maar is heel tactisch. Het bord is steeds anders. Daardoor is het een heel herspeelbaar spel. Het is ook fijn dat je niet eerst een heel regelboek hoeft te lezen om te kunnen beginnen. Een klein nadeel daarbij is dat de regels een beetje verspreid staan. Op de achterkant van de doos, op het speelbord en op de zijkant van de doos. Je hoeft ze echter maar één keer te lezen om ze te kennen. Wat ons betreft een aanrader voor de spelers die graag een twee spelerspel spelen wat snel klaar is, maar wel genoeg tactiek in zich heeft om steeds opnieuw te willen spelen.

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

Menhirs in de mist is een spel van Niels Pieterse, NRP Games. Niels heeft al flink aan de weg getimmerd met zijn vorige spel Rifugio. Misschien heb je hem weleens ontmoet bij ons in de winkel?

De originele titel is Menhirs dans le brouillard. In het Nederlands wordt dat dan Menhirs in de mist. Het is een spel voor 2 spelers vanaf 8 jaar. Je bent met een potje tussen de 5 en 20 minuten bezig.

Menhirs in de mist is een simpel spel om uit te leggen. Zo makkelijk zelfs, dat de spelregels op de doos en op het spelbord staan. Je hoeft dus geen heel boek te lezen voor je kunt beginnen.

Je begint met het bord op te stellen. Leg de vier puzzelstukken in elkaar als rand en vul deze met de tegels. Zo is je spelbord iedere keer anders. De tegels met menhirs worden bedekt met misttegels. Je hebt nu nog vier misttegels over. Iedere speler mag nu om de beurt de overgebleven misttegels op het bord plaatsen.

In je beurt, verplaats je één of een cluster misttegels één plaats. Hierdoor kun je menhirs uit de mist halen. Lukt het jou om de zevende menhir uit de mist te krijgen? Dan win je het spel.

Je mag niet de zet van de vorige speler ongedaan maken, door de zet te doen waardoor dezelfde tegels terug gaan. Je wil natuurlijk wel voorkomen dat de andere speler de laatste menhir vrijspeelt.

Het spel bestaat uit maximaal twaalf rondes. Vanaf ronde 7 gaan er misttegels verdwijnen van het bord. In ronde 7 begint de tweede speler met het weghalen van een misttegel na zijn of haar beurt. In ronde 8 tot en met 12 haalt iedere speler na zijn of haar beurt een misttegel weg.

Een leuk extraatje als je het spel meerdere keren wilt spelen, is de puntentelling. De speler die de zevende menhir vrijspeelt, wint het spel. Hier kun je ook een puntentelling aan vast hangen. Lukt het om voor de zevende ronde te winnen? Dan krijg je elf punten. Iedere keer als er een misttegel weggehaald wordt, gaat er een punt af. Schrijf de punten van de winnaar op en speel nog een potje.

Related posts

preloader