Reviews

Bumblebeez speelt… Imhotep, Het Duel

Het artwork en een aantal spelonderdelen doen erg denken aan het ‘grote’ Imhotep. Maar de manier van spelen, met het plaatsen van de speelfiguren doet mij erg denken aan Targi. Over iedere plaatsing moet je goed nadenken. Het kan zomaar zijn dat de tegenstander een schip lost op een moment dat dat jou helemaal niet uitkomt, waardoor je naast een tegel grijpt die je nodig had voor één van je borden. Andersom is het natuurlijk ook goed opletten op welke tegels jouw tegenstander zit te azen en om te proberen die voor zijn/haar neus weg te kapen of ervoor te zorgen dat ze uit het spel verdwijnen.

Zoals we van White Goblin Games gewend zijn, is het spel van prima kwaliteit en zijn de spelregels duidelijk en overzichtelijk.

Vonden we Imhotep een leuk spel, Imhotep, Het Duel vinden we een geweldig spel!

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

Misschien ken je het spel Imhotep al. White Goblin Games brengt nu de opvolger/aanvuller uit: Imhotep, Het Duel. Een spel voor twee spelers vanaf 10 jaar waar je ongeveer 30 minuten mee zoet bent.

Voor diegenen die al bekend zijn met Imhotep, zullen de artwork en een deel van het spelmateriaal en spelsysteem bekend voorkomen. Als je Imhotep al leuk vond, ga je Imhotep, Het Duel ook zeker kunnen waarderen. Toch is het spel zeker ook anders en vind je nieuwe manieren van spelen.

De spelers vertegenwoordigen in Imhotep, Het Duel het koningspaar Nefertiti en Achnaton. Zet je speelfiguren zo tactisch mogelijk in om de meest waardevolle tegels van de zes schepen te bemachtigen en bouw jouw monumenten zo groot mogelijk.

In tegenstelling tot in het spel Imphotep, liggen de schepen al in de haven met allerlei waardevolle tegels. In het midden van de tafel komt het havenbord te liggen, met daaraan 6 schepen afgemeerd. Op het havenbord zie je een raster van 3 x 3 vierkanten.

Iedere speler krijgt een obelisk-, tempel-, primade- en grafkamerbord. De borden hebben twee zijden: A en B. Heb je het spel nog niet eerder gespeeld?  Begin dan met de A-zijde. Later kun je kiezen voor de B-zijde of de A- en B-zijde mixen.

Verder krijgen de spelers ieder vier speelfiguren.

De aangemeerde schepen hebben allemaal drie vakken waarop tegels geplaatst worden. De rest van de tegels vormt de algemene voorraad waaruit de schepen aangevuld worden.

Als je aan de beurt bent, kun je kiezen uit drie acties:

  1. Speelfiguur plaatsen. Plaats één van je speelfiguren op het havenbord op één van de negen vakken.
  2. Schip lossen. Als er in een rij of kolom op het havenbord minimaal twee speelfiguren staan, mag je het bijbehorende schip lossen. De speelfiguren in de rij/kolom hoeven niet perse van jou te zijn om een schip te mogen lossen. De speelfiguur die het dichtst bij het schip staat, pakt de tegel van het schip die het verste weg ligt. Deze tegel legt hij/zij bij het bijbehorende bord. Het geloste schip wordt weer aangevuld met tegels uit de voorraad en de speelfiguren worden teruggenomen door de spelers.
  3. Actietegel spelen. Op de schepen kunnen ook blauwe actietegels liggen. Deze tegels geven vaak een voordeel. De speler die in het bezit is van een actietegel, mag die in zijn/haar beurt spelen en de bijbehorende actie(s) uitvoeren.

Op het moment dat een gelost schip niet meer opnieuw gevuld kan worden, vaart het schip het spel uit. Zodra het één na laatste schip gelost wordt, is het spel afgelopen en worden de punten geteld.

Bij de puntentelling worden alle scores van de verschillende borden bij elkaar opgeteld. De punten die je kunt verdienen verschillen op de A- en B-kant, maar staan duidelijk weergegeven. De speler die in totaal de meeste punten heeft gescoord, wint Imhotep, Het Duel.

Related posts