Reviews

Bumblebeez speelt… Fits

Fits is een heerlijk familiespel. Het is makkelijk uit te leggen en je bent zo aan het spelen. Bij het plaatsen van de speelstukken komt wel wat tactiek kijken. Ook solo is het spel erg leuk. Ga de uitdaging aan om steeds je score te verbeteren.

Fits is een aanrader voor puzzelfans en net zo verslavend als Tetris.

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

Fits wordt in Nederland uitgegeven door White Goblin Games. Het spel is bedacht door Reiner Knizia. Je kent hem van talloze spellen waaronder Regenwormen. Fits is een spel voor 1 tot 4 personen vanaf 8 jaar. Je bent er ongeveer 30 minuten mee zoet.

Fits is gebaseerd op een van de bekendste computerspellen ooit: Tetris. Wie was daar niet aan verslaafd?

Iedere speler krijgt aan het spel een schans en de speelborden in één kleur. De speelborden zijn dubbelzijdig. Je begint met het speelbord met nummer 1 op de schans te leggen. Verder krijgt iedere speler 16 tegels in zijn of haar kleur. De starttegels worden geschut en iedere speler krijgt er één. Het afgebeelde speelstuk leg je nu op je schans en schuif je naar beneden. nu worden één voor één de paarse spelkaarten omgedraaid. Je zoekt het afgebeelde speelstuk en legt dit boven aan je schans. Nu schuif je het speelstuk naar beneden. De ronde is afgelopen als alle paarse kaarten op zijn. Nu volgt de puntentelling voor de eerste ronde. Voor iedere volle rij, krijg je één punt. Voor elk open vierkantje krijg je één strafpunt. Alle spelers draaien hun speelbord om naar ronde twee en we beginnen opnieuw met het verdelen van de starttegels. In ronde twee wordt het nog iets moeilijker. Op het spelbord zie je nu witte vakjes met getallen er in. Lukt het je om deze getallen zichtbaar te houden? Dan krijg je hiervoor bonuspunten aan het eind van de ronde. In ronde drie wordt het weer een stapje moeilijker. Niet alleen zie je nu witte vierkantjes met bonuspunten, maar ook zwarte vierkantjes met minpunten. Deze wil je natuurlijk wel graag afdekken. In ronde vier staan er gekleurde figuurtjes in de vierkantjes. Lukt het je twee dezelfde figuurtjes open te laten? Dan krijg je drie bonuspunten, maar heb je maar één van beide figuurtjes? Dan krijg je drie strafpunten. Nadat ook de punten voor ronde vier zijn geteld, wint de speler met de meeste punten.

 

Related posts

preloader