Reviews

Bumblebeez speelt… Escape Tales: Het Ritueel

Escape room spellen zijn erg populair op het moment. Er komen dan ook veel nieuwe spellen op de markt. Escape Tales: Het Ritueel voegt zeker wat toe aan deze spellen. Het grote voordeel ten opzichte van escape room spellen is, dat deze versie meerdere keren gespeeld kan worden. Door het grote aantal keuzes dat de spelers maken tijdens het spel, is het iedere keer anders. Een ander onderdeel wat anders is als bij andere escape room spellen, is dat er geen tijdsdruk speelt bij dit spel. Het tegenovergestelde zelfs: je hebt er veel tijd voor nodig. Tussen de 3 en 6 uur geeft de handleiding aan. Wij speelden het spel in 4,5 uur. Ideaal dus voor een regenachtige middag. Het verhaal zit erg goed in elkaar. Het loopt vloeiend door. De puzzels variëren van eenvoudig tot heel moeilijk. Bij veel puzzels is het ook een kwestie van zien. We hebben heel wat “o ja, op die manier”-momenten gehad. De app/website werkt heel goed. Je kiest het tekentje wat overeenkomt met het teken op de speelkaart. De app geeft aan hoeveel kaarten je nodig hebt om de puzzel op te lossen. Kom je er echt niet uit, dan kun je om hints vragen en als het echt niet lukt, kun je zelfs de oplossing vragen.

Wij kijken nu al uit naar de volgende vrije middag of avond om dit spel nog een keer te spelen. En ook al is dit spel pas net uit, we hopen dat White Goblin Games snel met een nieuwe Escape Tales komt!

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

Escape Tales: Het Ritueel is uitgegeven door White Goblin Games. Het is een escape room achtig spel met een mooie verhaallijn. In tegenstelling tot de meeste escape room spellen, is dit spel wel vaker te spelen. Het Ritueel is een spel voor 1 tot 4 personen vanaf 12 jaar. Je bent er maar liefst 3 tot 6 uur mee bezig.

Om niet te veel te verklappen, houden we de speluitleg beperkt. In Het Ritueel spelen de spelers Sam. De dochter van Sam ligt sinds een poosje in coma. Sam wil er alles aan doen om zijn dochter weer terug te krijgen.

Voor je begint, leg je het spelbord op tafel. Naast het spelbord komt de stapel locatiekaarten, de noodlotkaarten en de speelkaarten. Daarnaast leg je het verhaalboek klaar en een telefoon of tablet met de app/website. Pen en papier is ook wel handig soms voor het oplossen van puzzels.

Het spel begint nu met het voorlezen van de voorkant van het verhaalboek. Nu wijst het spel zich eigenlijk verder zelf. Het ene verhaal stuurt je ofwel naar het volgende verhaal of naar speelkaarten. Op het speelbord komen locatiekaarten, aangegeven door het verhaal welke. Op deze locatiekaarten ga je op onderzoek. Plaats een actiefiche op het deel van de locatie wat je wil onderzoeken en lees het bijbehorende stukje in het verhaalboek. Zijn je actiefiches op? Neem dan een noodlotkaart.

Het spel kan op diverse manieren eindigen. Om niets te verklappen, zullen we daar verder niet op in gaan.

Related posts