Reviews

Bumblebeez speelt… Virus!

Virus! is een heerlijk snel spel. Het is makkelijk uit te leggen en je bent zo aan het spelen. Er is veel interactie tussen de spelers. Je bent elkaar constant aan het pesten. Het spel ziet er vrolijk uit met alle kleuren en het artwork is mooi. Het is een ideaal spel om mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie. De uitbreiding Virus! 2 is voegt zeker veel toe. Wij zijn ervan overtuigd dat dit virus zich zeker zal gaan uitspreiden over heel Nederland.

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

 

Virus! is een verslavend kaartspel. In Nederland uitgegeven door Hot Games. In het buitenland is dit spel heel populair en ook in Nederland zal het virus zich snel verspreiden. Virus! is een kaartspel voor 2 tot 6 personen vanaf 8 jaar. Naast Virus! is er ook Virus! 2: Evolution. Deze uitbreiding zorgt voor nog meer plezier met dit leuke kaartspel.

In het laboratorium is iets mis gegaan met experimentele virussen. Aan jou de taak om deze virussen te stoppen. Je verzamelt gezonde organen en verspreid virussen onder de andere spelers. Maar de andere spelers geven jou natuurlijk ook virussen. Bestrijd de virussen en zorg ervoor dat je als eerste vier gezonde organen hebt om dit spel te winnen.

Iedere speler krijgt aan het begin van het spel drie kaarten. Als je aan de beurt bent, mag je één actie uitvoeren. Je mag één kaart spelen:

– Orgaan: leg één orgaan voor je neer op tafel. Van alle kleuren mag je maar één kaart hebben liggen.

– Virus: Leg een viruskaart bij een andere speler op een gezond orgaan van dezelfde kleur. Het orgaan is nu geïnfecteerd. Wordt er een tweede viruskaart op het orgaan gelegd, dan is het orgaan niet meer te redden en wordt het afgelegd. Leg je een vaccinatie op een virus, dan verdwijnt het virus en is het orgaan weer gezond.

– Vaccinatie: Een vaccinatie op een gezond orgaan, dan is het beschermt. Leg je een tweede vaccinatie op een gezond orgaan, dan is dit orgaan immuun voor virussen.

Naast deze kaarten zijn er ook nog een aantal behandelingenkaarten die je kunt spelen. Hiermee kun je bijvoorbeeld een orgaan wisselen met een andere speler, een orgaan stelen van een andere speler, zorgen dat alle spelers hun handkaarten moeten afleggen of zelfs je hele lichaam ruilen met een andere speler.

Aan het eind van je beurt vul je je hand weer aan tot drie kaarten. Heb je aan het begin van je beurt geen kaarten die je kunt spelen? Dan mag je ook kaarten afleggen en je hand aanvullen.

De speler die als eerste vier gezonde organen op tafel heeft liggen, wint het spel.

Bevalt Virus! je? Voeg dan Virus! 2 toe aan het spel. In Virus! 2 worden de virussen agressiever en resistenter. Je hebt dus ook nieuwere, experimentele medicijnen nodig om je organen gezond te houden.

In Virus! 2 komen er bionische organen bij. Deze zijn niet te infecteren en reageren ook niet op medicijnen, maar kunnen je wel helpen bij bepaalde behandelingen. Naast de nieuwe virussen en medicijnen komen er ook een aantal nieuwe behandelingen bij:

– Overuren: speel ook de andere twee kaarten uit je hand.

– Second opinion: Ruil je handkaarten met die van een andere speler.

– Hazmat pak: Deze kaart kun je spelen tijdens de beurt van een andere speler om jezelf te beschermen tegen elke kaart die tegen je gespeeld wordt.

– Quarantaine: Verwijder een virus uit het spel.

De speler die het ook nu weer lukt om als eerste vier gezonde organen op tafel te leggen, wint het spel.

Related posts

preloader