Lost in Time jason st just chronos
Reviews

Bumblebeez speelt… Lost in Time

Lost in Time is een leuk en leerzaam spel. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Dan zal het thema je zeker aanspreken. Het spelsysteem is naar onze mening ook heel leuk. Het lijkt simpel, maar het is nog niet zo makkelijk om te winnen! Door de VIP en Rampkaarten kun je andere spelers ook nog lekker dwars zitten. Een tactisch spel met een leerzaam sausje. Ideaal om mee te nemen op vakantie of onderweg. Wat ons betreft zeker de moeite waard.

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

Lost in Time is een leuk, leerzaam spel voor 1 tot 4 personen vanaf 10 jaar. Je bent er ongeveer een half uur zoet mee. Het is bedacht en uitgegeven door Jason St. Just.

In het jaar 2031 wordt tijdreizen voor het eerst uitgeprobeerd op mensen. Als speler mag jij de tijdmachine uit gaan proberen. Helaas werkt deze nog niet helemaal zoals zou moeten. Lukt het jou om terug te komen in 2031?

Je gaat je eigen tijdlijn opbouwen door kaarten te spelen. Als één speler zijn of haar achtste kaart neerlegt, wordt de ronde uitgespeeld. De speler die nu het dichtst bij 2031 is de winnaar. Ben je verder dan 2031 gereisd? Dan verlies je het spel.

Het spel bestaat uit een stok kaarten met daarop jaartallen en een korte beschrijving wat er in dit jaar of deze periode gebeurde. Op de kaarten zie je ook een blauwe of een rode pijl. Daarnaast zijn er VIP kaarten en Rampkaarten.

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler vijf kaarten. Als je aan de beurt bent, kun je uit een aantal acties kiezen:

-Speel een VIP kaart. Je mag nu een kaart uit de hand van een andere speler pakken.

– Speel een Rampkaart. Een speler naar keuze moet een beurt overslaan.

– Maximaal 2 kaarten af leggen.

– Passen

Nadat je een keuze hebt gemaakt uit één van bovenstaande acties, ga je tijdreizen. Afhankelijk van de zichtbare pijl op de chronoskaart, reis je voor- of achteruit in de tijd. Je legt een kaart aan je tijdlijn met een hoger of lager jaartal als je hebt liggen. Kun je niet? Dan tap je de kaart die aan het uiteinde van je tijdlijn ligt een kwart slag. Mocht je de beurt erna nog steeds niet kunnen, dan verdwijnt deze kaart uit je tijdlijn.

Aan het eind van de ronde krijgt iedere speler zijn kaarten weer aangevuld tot vijf kaarten. De bovenste kaart op de aflegstapel bepaald of we in de nieuwe ronde vooruit of terug in de tijd reizen. Ligt er een rode kaart? Dan reizen we terug in de tijd. Bij een blauwe kaart reizen we vooruit in de tijd.

Speelt iemand zijn of haar achtste kaart op de tijdlijn? Dan wordt de ronde afgespeeld. Op de VIP en Ramp kaarten zie je +10 of +20 staan. Tel deze jaren nu op bij het meest recente jaartal wat je hebt liggen. De speler die nu het dichtst bij 2031 is, wint Lost in Time. Ben je over 2031 heen gegaan? Dan verlies je het spel.

Naast het basisspel zijn er nog een aantal andere manieren om het spel te spelen. In de spelregels vind je naast het basisspel de betaalchip variant en de variant the Time Bandits. Op de website van Lost in Time kun je ook nog de spelregels voor een sologame downloaden.

Gerelateerde berichten