Reviews

Bumblebeez speelt… Welcome To… Your perfect home

Welcome To is niet het zoveelste dobbel- en schrijfspel. Omdat je kaarten gebruikt in plaats van dobbelstenen, speelt het natuurlijk al anders. Positief is, dat ook al kiest iedereen uit dezelfde drie sets, iedereen toch een heel andere strategie kiest. Er zijn veel mogelijkheden om punten te verzamelen.

Ook heel handig is, dat je een app kunt downloaden waarop je het scoreblad vind. Deze werkt heel makkelijk en houdt direct je score bij. Ideaal om mee te spelen op plaatsen waar je niet veel plek hebt om te schrijven.

Een minpuntje vind ik dat de meeste bouwvoorschriften niet worden uitgelegd in de spelregels. Alleen de extra bouwvoorschriften voor de gevorderde versie worden uitgelegd.

Maar alles bij elkaar is Welcome To een echte aanrader. Zeker ook om met een grotere groep te spelen.

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

Welcome To van Jumping Turtle Games is een dobbel- en schrijfspel, maar dan zonder de dobbelstenen. Het is uitgegeven door Jumping Turtle Games. Het is een spel voor 1 of meer spelers vanaf 10 jaar. Je bent er ongeveer 25 minuten mee zoet.

Aan het begin van het spel ontvangen alle spelers een scoreblad en een speloverzicht. Er worden drie bouwvoorschriften (met nr 1, 2 en 3) open op tafel gelegd. De bouwvergunningskaarten worden geschud en verdeeld over drie stapels. Deze drie stapels komen in het midden van de tafel te liggen. De bouwvergunningskaarten zijn dubbelzijdig. Aan de ene kant vind je de huisnummers. Aan de andere kant vind je de mogelijke acties. Alle spelers spelen tegelijk.

De bovenste huisnummers op de drie stapels worden omgedraaid en naast de stapels gelegd. Zo heb je nu een combinatie van een huisnummer en een actie. Iedere speler mag nu kiezen welke combinatie hij of zij kiest. Het huisnummer invullen op je scoreblad is een verplichte actie. De mogelijke actie op de andere kaart is optioneel. Je mag er dus ook voor kiezen om deze niet te spelen. De huisnummers vul je oplopend in op je scoreblad.

Er zijn verschillende mogelijke acties waar je punten mee kunt scoren:

– Landmeter. Hiermee kun je een hek tussen twee huizen neerzetten. Zo vorm je een perceel. Volgebouwde percelen leveren punten op aan het einde van het spel.

– Vastgoedmakelaar. Hiermee kun je de waarde van een volgebouwd perceel verhogen.

– Tuinarchitect. De tuinarchitect laat je een park bouwen in de straat waar je een huis hebt gebouwd.

– Zwembadconstructeur. Als je een huis bouwt op een perceel waar een zwembad staat afgebeeld, mag je hier een zwembad bouwen.

– Interimkantoor. Bij deze actie mag je het huisnummer met 1 of 2 verhogen of verlagen.

– Bis. Je mag het huisnummer twee keer in een straat schrijven. Dit levert wel minpunten op aan het eind van het spel, maar kan je helpen een perceel vol te bouwen.

Als er een speler is, die nu aan één van de bouwvoorschriften voldoet, mag hij of zij deze punten bijschrijven en wordt de kaart omgedraaid naar de “approved” kant. De andere spelers kunnen nu alleen nog de het lagere aantal punten scoren.

Als een speler geen enkele van de drie huisnummers kwijt kan op zijn of haar scoreblad, is de bouwvergunning geweigerd en moet hij of zij een geweigerde bouwvergunning wegstrepen onderaan op het scoreblad.

Nu worden de bovenste kaarten met huisnummers omgedraaid en liggen er weer drie nieuwe combinaties van huisnummers en acties. Alle spelers kiezen weer een combinatie. Als de stapels huisnummers op zijn, worden alle kaarten samen geschut en worden er drie nieuwe stapels gemaakt.

Het spel eindigt als:

– Een speler zijn derde gewerigerde bouwvergunning heeft weggestreept of

– Een speler de drie bouwvoorschriften heeft voltoooid of

– Een speler al zijn huizen heeft gebouwd in alle drie de straten.

De speler die nu de meeste punten heeft, wint Welcome To.

Related posts

preloader