Uncategorized

Bumblebeez speelt… Fairy Tile

Fairy Tile is een leuk, kleurrijk spel met mooie miniaturen. Het materiaal is van prima kwaliteit. Het “boek”-idee van een verhaal is heel leuk doorgevoerd. Op iedere opdrachtkaart staat ook een stukjes tekst wat het verhaal aanvult. Het spel is niet moeilijk te leren en je bent zo aan het spelen. Wat ook wel eens makkelijk is, is dat je geen puntentelling hoeft te doen. Gewoon de eerste die zijn of haar kaarten weg speelt wint. Het uitpuzzelen hoe je een opdracht uit kunt voeren is nog niet altijd even makkelijk. Vaak moet je op een specifiek landschap eindigen met een combinatie van twee figuren. De andere spelers mogen de speelfiguren ook verplaatsen, dus je plannen gaan al snel in de war.

Wij vinden Fairy Tile een heel leuk spel, dat makkelijk te leren is en niet te lang duurt. Een echte aanrader dus wat ons betreft!

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

Fairy Tile is een strategisch, avontuurlijk tegellegspel van Iello.

Fairy Tile is een spel voor twee tot vier spelers vanaf acht jaar. Je bent er ongeveer een half uur mee zoet. Het spel is wel in het Engels, maar de meeste kinderen van acht jaar en ouder zullen hier geen problemen mee hebben.

In Fairy Tile ga je zoveel mogelijk pagina’s van je boek volbrengen. Je boek bestaat uit een aantal kaarten. Afhankelijk van het aantal spelers. De kaarten worden verdeeld over de spelers en gedekt voor je neergelegd. Iedere speler krijgt daarnaast nog een magische token. Deze leg je met de blanke zijde naar boven.

Het spel start met drie starttegels die in het midden van de tafel liggen. Hierop staan de prinses, de ridder en de draak. Deze speelstukken zijn bedoeld voor alle spelers.

De speler die aan de beurt is, mag één actie uitvoeren.

Ga op avontuur. Tijdens deze actie kun je ervoor kiezen om:

– Een speelfiguur te verplaatsen.

Kies je voor het verplaatsen van een speelfiguur, dan mag je de prinses, de ridder of de draak verplaatsen. De prinses mag je op twee manieren verplaatsen. Verplaats haar van een tegel naast een kasteel naar het kasteel en dan naar een ander kasteel. Of verplaats haar van een kasteel naar een ander kasteel en dan nog één tegel verder. De ridder mag twee tegels verplaatsen. Hij mag daarbij niet op een tegel komen die de tegel raakt waar hij eerst stond en mag ook niet terug naar de tegel waar hij stond. De draak vliegt over het speelbord. Je mag de draak alleen in rechte lijnen verplaatsen en hij vliegt helemaal door tot de laatste tegel van deze rechte lijn.

– Een landtegel plaatsen. Als je kiest voor het plaatsen van een nieuwe landtegel, pak je een tegel van de stapel en plaats je deze met minimaal twee randen tegen het bestaande koninkrijk.

Aan het eind van je beurt kijk je of je een bladzijde in je avontuur kunt omslaan. Heb je het doel op de kaart bereikt? Dan mag je deze bladzijde van je boek afleggen en de volgende bladzijde pakken.

Op de bladzijden van je boek vind je verschillende opdrachten. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat de prinses en de draak elkaar moeten ontmoeten in het bos, of dat de ridder zicht moet hebben in een rechte lijn op de draak.

Lukt het niet om een opdracht te volbrengen? Dan mag je deze onder op je boek schuiven en je magische token omdraaien naar de magische kant. Deze token kun je gebruiken om een extra actie te spelen.

De speler die het lukt om als eerste zijn of haar boek helemaal uit te spelen wint het spel.

Related posts

preloader