Reviews

Bumblebeez speelt… Pixie Queen

Wij vinden Pixie Queen een geweldig mooi spel!

Het thema is heel mooi uitgevoerd en bijft het hele spel terugkomen. Je wil tijdens het spel echt alles doen om de Pixie Queen tevreden te stellen.

De kwaliteit van het spel is ook heel mooi. Het artwork op het speelbord is prachtig. De speelfiguren van de pixies zijn mooi gemaakt.

Het spelsysteem waarin je je poppetjes aan het werk zet om acties uit te voeren, is natuurijk niet nieuw, maar de manier waarop en het systeem van strafpunten maakt dit spel toch weer heel anders om te spelen.

Niets dan lof dus voor dit spel!

Heb je, na het lezen van deze review, zin gekregen om het spel te spelen? Kom gerust langs in onze winkel. Hier vind je een demo van dit spel om het zelf uit te proberen.

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

Pixie Queen is een spel van Game Brewer. Game Brewer is een Belgische uitgever. Via Kickstarter hebben ze het grootste deel van het benodigde geld bij elkaar gehaald om dit spel uit te kunnen geven.

Pixie Queen is een spel voor 2 tot 5 spelers vanaf 12 jaar. Je bent er ongeveer 100 minuten zoet mee.

De Pixie Queen regeert met harde hand over haar koninkrjk. Ze deelt graag straffen uit, is zeer karig met beloningen en vraagt constant offers. Toch proberen de kleine, ondeugende pixies bij haar in de gratie te komen. Om dit te kunnen doen, bestelen en bedriegen de pixies de inwoners van het dorp Truro.

Alle pixies beginnen als slaven in de mijn. Door het verzamelen van goud, zilver en allerlei soorten voedsel om aan de Pixie Queen te offeren, proberen ze zich op te werken tot Trouwe Dienaar. De Pixie Queen is alleen nogal grillig. Iedere ronde wil ze iets anders als offer. Degene die het lukt om zo weinig mogelijk straf te krijgen en zoveel mogelijk beloningen, wint Pixie Queen. Maar let op! De beloningen krijg je pas aan het eind van het spel. Krijg je voor die tijd te veel straf? Dan verdwijn je voor goed in de Vergeetput.

Het spel bestaat uit 7 rondes. Iedere ronde bestaat uit 5 fasen:

  1. Steelfase
  2. Actiefase
  3. Offerfase
  4. Beloningsfase
  5. Strafpuntenfase

In de steelfase sluipen de pixies door Truro en stelen voedsel. De pixies krijgen de appels, broden en honingpotten die afgebeeld zijn bij hun positie. Daarnaast zijn er nog voedselfiches die extra voedsel op kunnen leveren.

Iedere speler heeft 5 actieschijven die hij/zij in de actiefase kan gebruiken. Iedere beurt gebruik je 1 of 2 schijven om een actie uit te voeren. Er zijn 21 verschillende acties mogelijk. Kies dus jouw tactiek om zo weinig mogelijk strafpunten te krijgen.

Tijdens de offerfase bepalen alle spelers in het geheim wat ze gaan offeren. Ga je voor het gevraagde voedsel, goud of zilver? Als iedereen zijn offer bepaald heeft, laat iedereen dit tegelijk zien. Als niemand het gevraagde voedsel heeft geofferd, is de Pixie Queen zeer ontstemd en beloond ze niemand. Dan gaan we gelijk door naar de strafpuntenfase.

Als er minstens 1 speler het gevraagde voedsel geofferd heeft, is de Pixie Queen tevreden en gaan we door naar de beloningsfase. In deze fase mogen de spelers die voedsel geofferd hebben, hun pixies promoveren en zo proberen Trouwe Dienaar te worden.

De spelers die zilver of goud hebben geofferd, worden beloond met stappen op het zilver of goudspoor.

De laatste fase in een ronde is de strafpuntenfase. In deze fase deelt de Pixie Queen strafpunten uit die meteen op het puntenspoor worden bijgewerkt. Zo krijgt iedere speler strafpunten voor pixies die nog in de mijn zijn als slaaf. Daarna kijkt de Pixie Queen of iedere speler wel genoeg goud en zilver offert. Iedere speler krijgt het aantal strafpunten dat aangegeven staat bij de trede van het goud- en zilverspoor waar de speler staat.

Het spel is afgelopen als er 7 ronden gespeeld zijn of als alle beloningsfiches met gouden punten op zijn. De ronde wordt nu uitgespeeld tot en met de strafpuntenfase. Dan worden de verdiende beloningspunten van de strafpunten op het scorespoor afgehaald. Er worden nog strafpunten gegeven voor stenen in de mijn en de grondstoffen die niet zijn geofferd door de spelers.

Degene die nu het minste aantal strafpunten heeft, wint het spel.

 

Related posts

preloader