Reviews

Bumblebeez speelt… Majesty

Majesty is echt een heel leuk spel. Het is niet moeilijk om uit te leggen. Je kunt er snel mee beginnen. Het spel is heel kleurrijk, wat veel mensen zal aanspreken. Je krijgt lekker veel geld in iedere beurt en dit blijft oplopen gedurende het spel, omdat je steeds meer personages hebt. Het aanvallen en verdedigen zorgt er voor dat je ook met elkaar bezig bent. Vind je het toch iets te makkelijk? Ook daar is een oplossing voor. De kaarten in je koninkrijk hebben een A en een B kant. Voor een iets moeilijker spel, gebruik je de B-kant van de kaarten. De acties op de kaarten zijn duidelijk afgebeeld. Makkelijk om te onthouden dus welke actie bij welk gebouw hoort.

Alles bij elkaar vinden wij Majesty een super leuk spel voor de hele familie, maar ook voor de doorgewinterde spellenspeler is het zeker een aanrader!

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

Kun jij de grootste schat verzamelen en daarmee koning of koningin van Majesty van 999 Games worden?

Majesty is een spel van Marc André. Hij heeft eerder oa Splendor gemaakt. Majesty is een kaartspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 7 jaar. Je bent er 20 tot 30 minuten mee bezig.

Iedere speler heeft 8 kaarten voor zich. Deze kaarten vormen samen jouw vorstendom. Daarnaast krijgt iedere speler 1 meeplekaart met 5 meeples er op. De rest van de meeples wordt in een algemene voorraad gelegd.

De rode stapel kaarten wordt geschut en in het midden van de tafel gelegd. Afhankelijk van het aantal spelers, worden er uit de groene stapel een aantal kaarten in de doos gelegd. De rest van de groene kaarten komt boven op de rode kaarten. Er worden 6 kaarten omgedraaid en in een rij naast de trekstapel gelegd.

Als je aan de beurt bent, moet je een kaart pakken. Kies je voor het eerste personage (de kaart die het verste van de trekstapel af ligt), dan is die gratis. Wil je een andere kaart uit de rij? Dan moet je daarvoor je meeples aan het werk zetten. Op iedere kaart vanaf het begin van de rij, zet je een meeple tot aan de kaart die je wil hebben. Leg de gepakte kaart in je koninkrijk en voer de actie uit. Als er al meeples op deze kaart liggen, dan mag je die ook pakken en op je meeplekaart leggen. Heb je aan het einde van je beurt meer dan 5 meeples? Dan gaan deze terug naar de algemene voorraad en krijg je voor elke meeple die je inlevert, 1 munt. Er zijn ook dubbele kaarten. Hierop staan 2 personages. Bij deze kaarten mag je kiezen onder welke bijpassend gebouw je deze legt.

Op ieder gebouw in je koninkrijk staat een actie. Wanneer je een personage onder een kaart legt, mag je meteen de actie op het gebouw uitvoeren. Bij sommige gebouwen mogen ook de andere spelers een actie uitvoeren. Bij alle acties gaat het erom geld en/of meeples te verdienen. Daarnaast zijn er nog 4 speciale acties:

– Verdediging: Dit is een passieve actie. Deze is actief op het moment dat je hier minimaal 1 personage onder legt.

– Aanval: Als je een soldaat onder de kazerne legt, val je alle andere spelers aan. Als een andere speler evenveel of meer verdedigers heeft liggen is de aanval mislukt. Als een andere speler minder verdedigers heeft liggen dan is de aanval gelukt. Er is dan een personage gewond. Dit is altijd het meest linker personage. Deze kaart leg je nu onder het ziekenhuis.

– Genezing: Als je een personage onder het heksenhuis legt, mag je de bovenste kaart onder je ziekenhuis genezen. Deze kaart mag nu terug naar het gebouw waar hij hoort.

– Einde van het spel: Deze speciale actie geeft aan dat dit gebouw pas aan het einde van het spel afgehandeld wordt.

Het spel is afgelopen als alle spelers 12 personages in hun koninkrijk hebben liggen.

Er vinden nu 3 tellingen plaats:

– Hoeveel gewonden liggen er in het ziekenhuis? Voor iedere gewonde in het ziekenhuis betaal je 1 munt boete.

– Punten voor verschillende personen. Je krijgt munten voor elke verschillende persoon in je koninkrijk in het kwadraat. Dus als je 4 verschillende personen hebt, krijg je 4 x 4 = 16 munten.

–  Punten voor meerderheden. Nu tellen we bij iedere speler de kaarten onder ieder gebouw. Op elke gebouwenkaart staat rechts onderaan hoeveel munten de winnaar krijgt.

De winnaar is de speler die nu de meeste munten heeft.

Related posts

preloader