Reviews

Bumblebeez speelt… Leo moet naar de kapper

Wij vinden Leo moet naar de kapper een erg leuk familiespel. Het thema is erg leuk gekozen en de kwaliteit van het spelmateriaal is erg goed.

Dit spel is niet alleen voor de kinderen erg leuk, maar ook voor de volwassenen. Ook het coöperatieve is erg leuk. Je hebt een gezamenlijk doel en bent dus het hele spel aan het overleggen wat de volgende stap zal zijn. Kinderen leren hierdoor samen te werken en vooruit te kijken.

Wij geven dit spel dus een dikke voldoende!

Wil je dit spel zelf een keer uitproberen? Dat kan. We hebben een demospel in de winkel, dus kom gerust langs.

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om dit spel te spelen? Klik hier om het spel meteen te bestellen.

 

Leo moet naar de kapper van 999 Games is een coöperatief familiespel. Samen zorg je ervoor dat Leo op tijd bij Bobo’s Kapsalon aankomt. Onderweg komt Leo allerlei dieren tegen. Onthoudt goed welke dieren hij tegen komt. Op deze manier zorg je ervoor dat Leo bij de kapper aankomt voorat zijn manen echt te lang worden.

Leo moet naar de kapper is uitgegeven door 999 Games. Het is een spel voor 2 tot 5 spelers vanaf 6 jaar. Je bent er ongeveer 30 minuten mee bezig.

Leo start in zijn bed. De starttegel met Leo er op leg je op tafel. Daarachter leg je een spoor van wegtegels gesloten. Aan het eind van het spoor komt de doeltegel met Bobo’s kapperstoel. Het doel is om Leo binnen 5 dagen (5 ronden) op de kappersstoel te krijgen.

Alle bewegingskaarten worden verdeeld over de spelers. Deze kaarten laten een dier in een bepaalde kleur zien en een getal.

Zet aan het begin van het spel de wekker op 8 uur.

De speler die aan de beurt is, speelt een kaart en zet Leo zoveel stappen vooruit als op de kaart is aangegeven. Als de tegel dezelfde kleur heeft als de gespeelde kaart, verliest Leo geen tijd. De volgende speler is aan de beurt.

Als de kleur van de tegel niet hetzelfde is als de gespeelde kaart, verliest Leo kostbare tijd. Zet de wijzer van de wekker zoveel uur vooruit als het kloksymbool op de wegtegel aangeeft.

Een derde mogelijkheid is, dat je een wegwijzer omdraait. Dat is mooi, want dan verliest Leo geen tijd.

Als de wekker weer op 8 uur staat, is de dag voorbij. Leo gaat dan weer slapen en de volgende dag opnieuw op weg naar de kapper. Kijk goed naar de omgedraaide kaarten om te onthouden welke waar ligt. Draai ze nu weer om en deel de bewegingskaarten opnieuw uit. Leg een puzzelstukje aan Leo’s hoofd om te laten zien hoeveel zijn manen zijn gegroeid.

Als het goed is heb je nu meer informatie om bij de kapper te komen.

Het spel eindigt als Leo bij de kapper komt voordat de dag afgelopen is. Dan win je gezamenlijk het spel.

Als Leo na 5 dagen nog niet bij de kapper is aangekomen, dan verlies je samen het spel.

Vind je het spel te makkelijk of te moeilijk? In de spelregels vind je verschillende varianten om het spel makkelijker of moeilijker te maken.

Related posts

preloader