Reviews

Bumblebeez speelt… Indian Summer

Uwe Rosenberg staat bekend om zijn goede spellen. Deze komt zeker in zijn succesrij. Als je van Patchwork en Cottage Garden houdt, is dit zeker een aanrader. De uitdaging is in dit spel nog groter geworden. Het vol krijgen van je spelbord is al een hele uitdaging, maar nu wil je ook nog zoveel mogelijk fiches verzamelen, dus wordt het nog ietsje moeilijker. Om dierentegels te mogen leggen, is helemaal een uitddaging. Misschien is het zelfs slim om van te voren af te spreken hoe lang je mag nadenken over het plaatsen van een tegel. Anders kan het spel soms best lang worden. Je strategie kan natuurlijk zijn om gewoon zo snel mogelijk je spelbord vol te krijgen, maar alleen al omdat het kan, wil je toch zoveel mogelijk fiches en dierentegels kunnen wegleggen. De fiches maken het ook mogelijk om bij je tegenstander(s) tegels weg te pakken. Dit maakt het spel interactiever. Je bent niet meer alleen met je eigen spelbord bezig.

Wat ons betreft is Indian Summer een zeer mooie toevoeging aan de serie Patchwork en Cottage Garden. Een zeer dikke voldoende van ons!

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

Indian Summer, uitgegeven door White Goblin Games, is het nieuwste spel van Uwe Rosenberg. Die kennen we van heel veel leuke spellen, zoals Patchwork, Agricola en Cottage Garden. De doos van Indian Summer is in dezelfde sfeer als die van Cottage Garden. De spellen werken ook met hetzelfde spelsysteem.

Indian Summer is een spel voor 1 tot 4 spelers vanaf 10 jaar. Je bent er ongeveer 15 minuten per speler mee bezig.

Zoals ik al zei, lijkt het spel op Cottage Garden. Het is alleen weer net iets moeilijker en uitgebreider. Het thema van het spel is de herfst in New England. Iedere speler heeft een spelbord voor zich. Dit is de bosgrond die je hebt. Het spelbord is verdeeld in 6 vlakken. De bedoeling is uiteraard om deze helemaal vol te puzzelen met bladertegels. Deze bladertegels zijn er in 3 kleuren: groen, oranje en rood. De groene tegels zijn makkelijk in te passen, oranje iets moeilijker en rood zijn de moeilijkste stukken.

Op het spelbord zie je bessen, noten, paddenstoelen en veren afgebeeld staan. In iedere bladertegel zit een gat. Je wil proberen deze gaten over een van de 4 “schatten” te leggen. Als dit lukt, mag je hier een fiche op leggen. (In de spelregels staat dat je de schat in het gat legt, maar dat past niet. Waarschijnlijk ook wel zo handig dat ze er op liggen, want anders is het erg lastig om ze er weer uit te halen zonder alle tegels te verschuiven. Als het je lukt om 1 van de 6 vakjes op je spelbord vol te krijgen, mag je de fiches uit dat vlak pakken. Deze fiches helpen je in het spel.

Iedere speler heeft 5 bostegels liggen waar hij of zij uit mag kiezen om deze op het spelbord te leggen in zijn/haar beurt. Net als bij Cottage Garden, liggen de overige tegels in een cirkel. Als je eigen tegels op zijn, mag je je voorraad aanvullen vanuit de algemene rij. Daarnaast kun je ook nog extra acties uitvoeren als je fiches hebt:

– Bessen: Je mag je voorraad bladertegels aanvullen tot 5 voordat ze helemaal op zijn, of een 6e bladertegel pakken.

– Noten: Je mag een eekhoorn uit de voorraad pakken en deze op een leeg veld op je bord leggen.

– Paddenstoel: Deze actie mag je spelen in plaats van je gewone actie. Je mag nu van twee medespelers hun eerste bladertegel pakken en deze op jouw spelbord leggen.

– Veer: Ook deze actie mag je spelen in plaats van je gewone actie. Je mag nu twee bladertegels uit je eigen voorraad op je bord leggen in plaats van één.

Dan zijn er ook nog de dierentegels. Deze tegels mag je over de gaten in de bladertegels leggen. Het moet wel precies passen. Een hele puzzel dus om de gaten bij elkaar te leggen. Lukt dit je? Dan krijg je de “schatten” die er onder staan afgebeeld nog een keer in je voorraad.

Het spel is afgelopen als een speler zijn of haar hele bosgrond heeft bedekt met bladertegels en eekhoorns. De ronde wordt dan uitgespeeld. Heeft nu één iemand het spelbord vol, dan heeft die speler gewonnen. Zijn er meerdere spelers met een vol bord? Dan wint de speler met de meeste noten in zijn of haar voorraad.

Related posts

preloader