Reviews

Bumblebeez speelt… Droomhuis

Droomhuis is een leuk, grappig spel. Je wilt natuurlijk de beste kamers, met de meeste punten. Maar de bijzondere kamers zijn ook zo leuk. Iedere speler wil natuurlijk die spelkamer in zijn huis:)

Het spel is makkelijk uit te leggen en je bent snel aan het spelen. Als je de doos ziet, lijkt het vooral een spel voor meisjes, maar ook voor jongens is het heel erg leuk. Je richt echt een huis in, geen poppenhuis. De inrichtingstegels maken het spel ook leuk. Komt er een inrichtingskaart op het bord. Helemaal blij dat de anderen die kaart niet voor je neus weg kapen. Blijkt dat iemand anders die inrichtingstegel al lang in zijn of haar huis heeft liggen. Oeps, niet goed opgelet.

Een echt leuk familiespel dus om met z’n allen te spelen.

Wat ons betreft heeft Droomhuis de nominatie voor de Nederlandse Spellenprijs 2017 echt verdiend.

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

 

In Droomhuis ga je je eigen huis inrichten helemaal zoals jij dat wil!

Het spel is genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs 2017. Het is een spel voor 2 tot 4 personen vanaf 7 jaar. Je bent er ongeveer een half uur zoet mee.

In de doos vind je 4 huisborden. Voor iedere speler 1. Hier ga je je kamers in bouwen en je dak op zetten. Verder is er een speelbord waar alle kamers op komen te liggen, kamerkaarten, verbouwingskaarten, inrichtingsfiches, overzichtskaarten, een startspelerhuis en een scoreblok.

Op het speelbord komen de stapel met verbouwingskaarten en kamerkaarten te liggen. Iedere ronde worden er 4 verbouwingskaarten en 5 kamerkaarten open gedraaid.

Het spel duurt 12 ronden. Iedere ronde begint de startspeler met het kiezen van een kolom op het speelbord. Je mag de kaarten uit die kolom pakken. De kamerkaart plaats je meteen in je huis. De verbouwingskaarten kun je spelen of nog even bewaren.

Er zijn 4 verschillende soorten verbouwingskaarten:

  1. Dakkaarten: Deze kaarten leg je gedekt voor je neer. Aan het eind van het spel ga je hier je dak mee maken.
  2. Inrichtingskaarten: Je mag nu een tegel pakken die op deze kaart staat en in de kamer leggen die de kaart aangeeft. Wil of kun je dit niet? Dan moet je de kaart afleggen. De inrichtingskaarten leveren aan het eind van het spel extra punten op.
  3. Gereedschapskaarten: Deze kaarten mag je open voor je neer leggen en gebruiken wanneer je wil. Er staan meestal voordelen op deze kaarten. Je mag bijvoorbeeld kamerkaarten omruilen in je huis.
  4. Klusserkaarten: Deze kaarten mag je open voor je neer leggen. Ze geven extra’s bij het tellen van de punten aan het eind van het spel.

Natuurlijk zijn er een aantal regels aan het plaatsen van kamers. Zo kan er geen leeg veld zijn onder een kamer. Je kunt dus niet meteen beginnen met een kamer op de bovenste verdieping. Als je een kamer uit wilt breiden, mag je niet boven de maximale grootte komen. De grootte staat op de kaarten vermeld.

Na 12 ronden is het spel afgelopen. Iedereen heeft nu zijn of haar huis helemaal vol liggen met kamers. Nu mag iedereen zijn dakkaarten bekijken en maximaal 4 kaarten gebruiken om het dak te maken. Er zijn extra punten te verdienen voor een compleet dak en voor een dak helemaal in dezelfde kleur. Verder zijn er nog extra punten voor dakramen.

Nu gaan we de punten optellen. Allereerst tel je de punten in je kamers. In iedere kamer staat aangegeven hoeveel punten deze waard is.

Je krijgt ook punten voor de inrichting. Die staan vermeld op de inrichtingstegels.

De functionaliteit van het huis levert punten op. Als je de 1e en 2e verdieping een badkamer hebt, krijg je daarvoor 3 punten. Heb je in je huis een badkamer, keuken en slaapkamer, dan krijg je nog eens 3 extra punten.

Als laatste is de puntentelling voor het dak. Heb je een compleet dag van 4 kaarten, dan krijg je 3 punten erbij. Is dit dak ook nog eens helemaal in dezelfde kleur, dan levert dit nog eens 5 punten op.

 

Related posts

preloader