Reviews

Bumblebeez speelt… Ali Baba

Ali Baba is een leuk, niet al te moeilijk en niet al te lang spel. Erg leuk om tussendoor te spelen in een verloren half uurtje.

Op het zichtschermpje van iedere speler staan de krachten van iedere kleur omschreven. Deze vonden wij niet erg duidelijk. We moesten, zeker in het begin, de spelregels er wel bij houden om te kijken wat de kracht van iedere kleur was. Dat was voor ons het enige minpuntje. Buiten dat vonden we het een heel leuk spel met veel variatie, omdat de schatten iedere keer anders liggen. Het is iedere keer weer een kleine gok welke tegels er open komen te liggen als je een tegel pakt. Een strategisch spel met een grote geluksfactor.

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

Sesam open u! In Ali Baba van White Goblin Games ga je schatten verzamelen uit de grot van de 40 rovers. De grot is tot het plafond gevuld met schatten. Aan jou de taak om er zoveel mogelijk te verzamelen voor de 40 rovers terugkomen.

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk schattegels te verzamelen. Iedere kleur tegel heeft een andere “kracht” die je kunt gebruiken om je zelf aan meer schatten te helpen of om je tegenstanders tegen te werken. Hoe meer schatten van een bepaalde kleur je hebt aan het eind van het spel, hoe meer punten ze opleveren.

Ali Baba is een spel voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Je bent er ongeveer 20 minuten zoet mee.

De schattegels worden in vier lagen op het spelbord gelegd. Je hebt nu een piramide van schatten. Iedere speler heeft een schermpje waarachter je de tegels die je hebt gered uit de grot, kunt verbergen voor je tegenstanders.

Als je aan de beurt bent:

– neem je een open schattegel

– draai je alle dichte schattegels om die vrijgekomen zijn door het weghalen van de open tegel

– gebruik je de magische kracht van de schattegel die je hebt gepakt

Er zijn 6 verschillende kleuren (magische krachten):

– Roze: je scoort meteen 5 punten

– Blauw: Je krijgt 2 punten voor iedere schattegel die je open mocht draaien na het pakken van deze tegel

– Beige: Je scoort 2 punten voor elke schattegel van deze kleur die je al hebt

– Groen: Je mag de tegel die naast deze tegel ligt ook pakken

– Geel: Alle andere spelers moeten één van hun schattegels laten zien. Jij mag er één kiezen en bij je andere schattegels leggen.

– Wit: Kies een schat of magische kracht. De andere spelers mogen deze tegels niet pakken tot jij weer aan de beurt bent.

Het spel eindigt als alle schatten op het speelbord zijn opengedraaid. De ronde wordt dan afgespeeld. Als het bord leeg is, is het spel meteen afgelopen. Nu sorteren de spelers al hun schatten. In een schemaatje is aangegeven hoeveel punten de schatten opleveren. Hoe meer dezelfde schatten, hoe meer punten je verdient. De speler met de meeste punten wint het spel.

Naast dit basisspel staan er ook nog een aantal varianten in de spelregels. Zo is er een variant voor 2 spelers, de variant Aladdin’s Lamp en de variant Gelijk aantal schatten.

Related posts

preloader