Reviews

Bumblebeez speelt… The Great Tour

The Great Tour is een erg leuk familiespel. Het lijkt een klein beetje op Ticket to Ride. Het reizen van de ene naar de andere stad en het verdienen van tickets lijkt op elkaar. Maar vooral het verzamelen van de stadsfiches maakt het spel zeker weer anders. Je wil gewoon die stadsfiches hebben! En het is nog niet zo makkelijk om deze allemaal te verzamelen.

Het spel is niet moeilijk uit te leggen. De spelregels zijn kort en overzichtelijk, dus je begint lekker snel. Het spelbord ziet er mooi uit. De spelmaterialen zijn van goede kwaliteit en de busjes zijn natuurlijk leuk om mee rond te rijden!

Alles bij elkaar geven wij dit spel een dikke voldoende! Een echte aanrader voor de komende feestdagen.

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

 

Ga je mee op reis door Europa? The Great Tour is een spel van Dennis Merkx en Kees Meis. Dennis kennen we al van de leuke 2-spelerspellen van Henmar Games. The Great Tour is een spel voor 3 tot 6 spelers vanaf 8 jaar.

In The Great Tour ga je op reis door Europa. Met je busjes rij je van stad naar stad. Op het spelbord zie je 5 grote steden staan: Amsterdam, Berlijn, Parijs, Wenen en Milaan. Naast het spelbord komt de stapel met reistickets. 3 worden er open gedraaid. Dit zijn de actieve tickets. Daar boven komen nog 3 tickets te liggen. Dit zijn de toekomstige tickets. Als één van de spelers een actieve ticket volbrengt, schuift een van de toekomstige tickets door en wordt de rij toekomstige tickets aangevuld vanuit de trekstapel. Daarnaast zijn er ook nog blanco tickets te verdienen. Op het spelbord komen 3 stapels met routekaarten te liggen. Deze zijn het betaalmiddel om je reis te betalen. Er zijn 3 soorten routekaarten:

– Normale routekaarten. Hiervan mag je er 3 pakken.

– Jokerkaarten. In deze stapel zitten zowel normale kaarten als jokers. Hiervan mag je er 2 pakken.

– VIP routekaarten. In deze stapel zitten zowel routekaarten, VIP kaarten en VIP jokers. Hiervan mag je er ook 2 pakken.

Als je aan de beurt bent, kun je kiezen uit 2 acties: Routekaarten pakken van 1 van de 3 stapels of een reisticket verdienen door een route te rijden.

De eerste actie is duidelijk: kaarten pakken en de volgende speler is aan de beurt. Ga je rijden? Betaal dan evenveel routekaarten als er wegen zijn van de stad waar je naartoe wil. Je moet de stad waar je verblijft als startpunt gebruiken. Je kunt nu reistickets gebruiken van de stad waar je bent en de stad waar je heen wil. Wil je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Berlijn? Dan betaal je voor de kortste route 3 tickets. Dit moet er minimaal 1 van Amsterdam zijn en minimaal 1 van Berlijn. Staan er al busjes van andere spelers op de route? Dan betaal je per busje 1 kaart extra of je gebruikt een VIP kaart.

Heb je met het rijden van een route een actieve ticket volbracht? Dan krijg je deze ticket en een stadsfiche van de stad waar je aangekomen bent. Ben je naar een stad gereisd zonder dat hier een actieve ticket voor is? Dan krijg je een blanco ticket, maar geen stadsfiche.

De stadsfiches brengen een leuk, extra spelelement in het spel. Heb je er 2 van 1 stad? Dan krijg je de bonuskaart van deze stad. Maar lukt het daarna iemand om er 3 bij elkaar te spelen? Dan gaat de bonuskaart naar die speler. Daarnaast is er ook nog een bonuskaart voor degene die als eerste alle 5 de stadsfiches heeft verzameld en aan het einde van het spel krijgt degene met de meeste tickets ook nog een bonuskaart.

Het spel is afgelopen als de laatste ticket wordt omgedraaid. Iedere speler krijgt dan nog 1 beurt.

Nu worden de punten geteld: Alle bonuspunten en punten op je tickets tel je bij elkaar op. Voor iedere 5 routekaarten die je nog in je hand hebt, krijg je ook nog 1 punt. De speler met de meeste punten is de winnaar van The Great Tour.

Related posts

preloader