Reviews

Bumblebeez speelt… Dobbelland

Dobbelland is een heerlijk snel spel, dat makkelijk uit te leggen is en waarmee je snel aan het spelen bent. Het is zeker een van onze favorieten van dit moment.

De kwaliteit van het spel is prima in orde. De speelborden zijn makkelijk schoon te vegen, dus ideaal herspeelbaar. Omdat ieder speelbord anders is, is het spel ook nooit hetzelfde. Nog een potje? Draai je speelbord om of ruil met een andere speler.

Het enige minpuntje is dat er op de stiften geen wissertje zit, waarmee je makkelijk een verkeerd gezet kruisje even weg kan halen. Maar dit kan natuurlijk ook gewoon met je vinger.

Alles bij elkaar dus een zeer dikke voldoende van ons voor Dobbelland!

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

Dobbelland is uitgegeven door White Goblin Games. Het is een spel voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Je bent er ongeveer 20 minuten mee bezig.

Dobbelland is een snel spel met weinig regels. Het doel is om als eerste 9 schatvelden of alle velden van dezelfde kleur aan te kruisen. In de doos vind je 4 dubbelzijdige speelborden, 4 stiften, 6 gekleurde dobbelstenen en een gevoerde deksel die je kunt gebruiken als dobbelbak.

Iedere speler krijgt een speelbord en kiest met welke zijde hij/zij wil spelen. Alle speelborden zijn verschillend. Op ieder speelbord vind je een vakje met een kruisje wat het begin aangeeft.

Als je aan de beurt bent, gooi je de dobbelstenen en kies je een kleur uit. De kleur die je uitkiest moet aansluiten aan het beginkruisje of aan al gezette kruisjes. Je mag nu zo lang gooien tot je zelf wil stoppen of tot je geen dobbelstenen meer gooit met de gekozen kleur. Nu mag je zoveel vlakjes in de gekozen kleur aankruisen als je in die kleur gegooid hebt. Heb je meer gegooid dan het aantal open vakjes in een kleur? Dan mag je niets aankruisen. Heb je al één of meer kruisjes in een vlak van een kleur? Dan moet je eerst dit vlak opvullen voor je aan een ander vlak van dezelfde kleur mag beginnen.

Nu mogen de andere spelers nog een kleur kiezen uit de overgebleven dobbelstenen en deze afkruisen op hun speelbord.

Heb je een veld met een ster afgekruist? Dan heb je een schatveld gevonden en mag je een schatworp doen. In de schatworp gooi je 5 dobbelstenen. Uit deze dobbelstenen kies je een kleur en deze kruis je af op je speelbord.

Heb je als eerste 9 schatvelden afgekruist of alle velden van één kleur? Dan win je Dobbelland!

Related posts

preloader