kingdomino spelmateriaal
Reviews

Bumblebeez speelt… Kingdomino

Kingdomino is uitgegeven door White Goblin Games. Het is een spel voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Je bent er ongeveer 20 minuten mee bezig.

In Kingdomino ben je een koning die zijn koninkrijk wil uitbreiden met nieuwe gebieden. Korenvelden, meren, bergen… Alles kun je verkennen om de beste stukken grond te vinden. Maar de concurrentie is groot, dus zorg ervoor dat jij op het juiste moment aanspraak kunt maken op de beste grond!

Beoordeling

Kingdomino is een makkelijk spel om te leren, maar er komt zeker best wat strategie bij kijken. Hoe vaker je het spel speelt, hoe beter je wordt in het kiezen van de juiste dominotegels om de hoogste score te halen. Een beetje geluk komt er natuurlijk ook bij kijken: komen de tegels op tafel die jij graag wil hebben?

Wij vinden Kingdomino een leuk spel, wat snel uitgelegd en gespeeld kan worden. Leuk voor iedereen, dus zeker een aanrader! Ook de jury van Spiel des Jahres vindt het een leuk spel, want Kingdomino heeft de prijs Spiel des Jahres 2017 gewonnen.

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Bestel het dan snel hieronder.

Doel van het spel

Je begint het spel met alleen een kasteel. Om dit kasteel ga je je rijk opbouwen. Dit doe je door dominotegels rond je kasteel te leggen. Zo breid je je gebied uit. Je mag dominotegels leggen in een vierkant van 5 bij 5. Je mag hier geen tegels buiten leggen.

Spelregels

Op tafel komen 3 of 4 tegels (afhankelijk van het aantal spelers) te liggen met de achterkant naar boven. Op de achterkant staan cijfers. Deze cijfers worden van laag naar hoog op volgorde gelegd. Dan worden de tegels omgedraaid. De startspeler mag nu zijn/haar poppetje op de tegel zetten die hij/zij wil hebben. Als iedereen zijn/haar poppetje geplaatst heeft, worden er nieuwe tegels naast de huidige rij gelegd. Ook deze leg je weer van laag naar hoog en draai je dan om. Degene die in de eerste ronde zijn/haar poppetje op de tegel met het laagste cijfer heeft gezet, is nu als eerste aan de beurt. Hij/zij mag de gekozen tegel aan zijn/haar koninkrijk leggen en het poppetje weer in de nieuwe rij plaatsen. Zo speel je verder tot de dominotegels op zijn.

Einde van het spel

Nu kunnen de punten opgeteld worden. De puntentelling is vrij eenvoudig. Op sommige dominotegels staan kroontjes afgebeeld. Je vermenigvuldigt het aantal kroontjes met het aantal aangesloten tegels van dezelfde gebieden. Wie de meeste punten heeft verzameld op deze manier, wint het spel.

Related posts

preloader