Reviews

Bumblebeez speelt… Gold Armada

Gold Armada is een spel voor 2 tot 5 personen vanaf 7 jaar. Je bent er ongeveer 30 minuten mee bezig. Het spel is uitgegeven door Tactic.

Gold Armada is een leuk, spannend spel voor het hele gezin. Het spel ziet er mooi en kleurrijk uit. Zelfs aan de binnenkant van de doos is het thema doorgevoerd. Door de plaatjes op de dobbelstenen en het speelbord, is het spel voor kinderen zeer overzichtelijk en makkelijk te begrijpen. Dit spel zorgt voor vele uren speelplezier voor het hele gezin. Van ons krijgt het een dikke voldoende!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om dit spel te spelen? Bestel het dan meteen hiernaast.

In Gold Armada ligt een schat voor het grijpen! Bemachtig het grootste deel van de dukaten door de juiste combinaties met de dobbelstenen te gooien en door de dukaten van het speelbord slim te kiezen. De speler die aan het einde van het spel de meeste dukaten heeft verzameld, is de winnaar.

Op het speelbord vind je 10 pieren. Op deze pieren zijn dukaten te vinden. Bij elke pier is aangegeven welke combinatie van dobbelstenen je moet gooien om een dukaat te bemachtigen. Hoe meer dukaten er van een pier verdwijnen, hoe moeilijker het wordt. Maar hoe meer ze de dukaten waard worden.

Als je aan de beurt bent, mag je 3 keer met de dobbelstenen gooien. Na iedere worp beslis je welke dobbelstenen je opnieuw wil gooien. Als je pech hebt met gooien en je na drie worpen geen dukaat kunt pakken, krijg je een doodshoofdfiche. Voor elk doodshoofdfiche gaat er aan het eind van het spel 1 dukaat van je totaal af.

Het spel is afgelopen als alle doodshoofdfiches of alle dukaten op zijn. Heb jij de grootste schat bij elkaar verzameld? Dan win je het spel!

Related posts

preloader